Digging Deeper


Fokus:

Kontemplativ fordybelse med forsøg på eksegese og almen anvendelse.

Info:

Sidder du i din daglige bibellæsning og tænker: “Hmm… Det var alligevel finurligt! Bare jeg dog havde nogen at snakke om det med.”? Nogle gange kan bibellæsning få en lidt rutinepræget karakter, og det der læses kan være svært at få implementeret i sit liv. Måske fordi bibellæsningen nogle gange bare er endnu en ting på den travle hverdags todo-liste over ting der skal overstås? Eller fordi der “bare ikke er tid“ til at fordybe sig ordentligt? Det samme kan gælde en prædiken man hører, men som man ikke rigtigt får omsat til sin hverdag, - fordi der ikke lige er nogen at snakke med det om.

Alternativt kan det være, at du bare savner en anledning til at få læst i din bibel.

I denne gruppe laver vi en rundkreds af folk der forundres. Vi tager tid til at fordybe os og til at snakke om hvad vi har læst og hørt.

Ramme:

Hver anden onsdag på Frimestervej 14, 4. Th., Kbh NV (- eller et andet sted i Kbh NV. Det vil fremgå af programmet hvis vi ikke er hos Christian).
Der er drop in fra kl. 1900 - så vi kan få vendt de ting der er sket i ugens løb, mens der bliver lavet kaffe/the :)

Vi begynder kl. 1930 med at lægge aftenen over til Gud - med bøn i plenum, - - også evt. for aktuelle situationer i vores liv (for de som ønsker det). Den første halve til hele time vil vi enten:
- Læse et stykke i Bibelen (fx ét kapitel - eller måske to).
- Se/høre en hel prædiken (engelsk el. dansk).

Den næste times tid (eller så længe det giver mening) vil vi så diskutere og snakke om hvad vi har læst (semi-slavisk), hørt og/eller set - og sammen forsøge at uddrage hvordan det kan "blive til liv".

Vi satser på at være færdige med aftenens officielle program kl. 21:30.

For at få mest muligt ud af den indledende individuelle fordybningstid, kan det være en fordel at have læst de(t) pågældende kapitler / brev - eller at have set/hørt den pågældende prædiken på forhånd. Men det er helt op til dig selv - du er også velkommen til bare at dukke op :)

Genopstart:

Onsdag d. 03/01-18.
Skriv gerne til mig (Christian) på telefon (60774750) eller mail hvis du har lyst til/påtænker at komme. Også gerne hvis du har kommentarer eller spørgsmål.

Facilitator:

Jeg er hverken teolog eller præst, men meget nysgerrig og glad for at læse i min Bibel. Så aftenens/forløbets udbytte fordrer aktiv selvdeltagelse fra de folk der måtte komme. "Lederskabet" vil derfor også fremstå meget fladt.

NVG vs DD:

Hvis du skal vælge mellem NVG eller DD, har jeg lavet en lille pros/cons-liste for at hjælpe dig på vej:

  NVG DD  
Lovsang: + -  
Ugentlige påmindelser: + - (1)
"Check in"-runde: + - (2)
Forbøn: + ± (3)
Kage: + -  
Kaffe: + +  
Tid til fordybelse/diskussion: + ++  
Nørdede/sære mennesker: ± ++ (4)
1 Jeg tænker, at du godt selv kan huske at komme.
2 Der er "drop in" fra kl. 1900 til vi starter kl. 1930.
3 Efter behov / ønske.
4 Pt. kan jeg kun tale for mig selv :)

Jeg ser frem til at se dig!

Kærligst,
Christian Skoven